Camper

Met het Camper rijbewijs C1 mag je een vrachtauto besturen waarvan de maximum massa ligt tussen de 3500 kg en 7500 kg. Het rijbewijs is 5 jaar geldig. De minimum leeftijd om rijbewijs C1 te mogen halen is 18 jaar.
De rijopleiding voor het C1 rijbewijs bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.
Voordat je aan de praktijk kunt beginnen moet eerst een theorie-examen doen. Om je hierop voor te bereiden hebben wij een thuis cursus. Ook persoonlijke begeleiding is een mogelijkheid.
Als je dit theorie examen gehaald hebt mag het praktijkexamen voor het C1 vrachtwagenrijbewijs aangevraagd worden. De theoriecertificaten zijn 2 jaar geldig.

Ook dien je voor het praktijkexamen medisch goedgekeurd te zijn door een arbo arts. Deze keuring is verplicht voor het praktijkexamen.
Een Gezondheidsverklaring is een formulier met vragen over de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Via mijn.cbr.nl mag je de Gezondheidsverklaring invullen en betalen met I-deal. Na maximaal 5 werkdagen krijg je via mijn.cbr.nl een bericht van het CBR met het keuringsverslag. Deze print je uit en neem je mee naar de Arbo arts (een afspraak kan je maken op www.regelzorg.nl) voor de medische keuring. De Arbo arts zal de verklaring aanvullen en ondertekenen. Het keuringsverslag wordt digitaal doorgestuurd naar het CBR.
De praktijk bieden wij in 6 uurtjes aan. De planning doen wij volledig in overleg met jou. Dit kan in 1, 2 of 3 dagen ingepland worden. Tijdens de lessen behandelen we de controles, het rijden en de bijzondere manouvres die je moet kunnen uitvoeren. Het praktijkexamen wordt afgenomen door het CBR en zal in veel gevallen starten vanaf de rijschool.

Klik hier voor meer informatie over de prijzen.

Klik hier om terug te gaan naar de vorige pagina