Aanhangwagen

Voor het rijden met een zware aanhangwagen is een geldig rijbewijs BE nodig. Dat geldt bijvoorbeeld voor een zware caravan, een paardentrailer of een boottrailer

Voor het behalen van het BE rijbewijs is alleen het praktijkexamen voldoende. Er hoeft dus géén theorie examen te worden afgelegd. 

Tijdens het praktijk examen zal je een aantal vragen worden gesteld over het kentekenbewijs. Deze vragen, met de juiste antwoorden, zullen door de BE instructeur met je worden doorgenomen. 

Wanneer je besluit om je BE via Verkeersschool Weijers te behalen, ziet de opleiding er als volgt uit: Je begint met een intake van 1,5 uur. Na deze intake bekijk je samen met de instructeur je begin niveau. Hieruit zal de instructeur je goed kunnen adviseren over het aantal lessen dat je wellicht nodig zal hebben om je slagingskans voor het examen zo groot als mogelijk te maken. 

De mogelijkheid bestaat dat je het resterend aantal lessen op de dag van je examen, of in een paar dagen voor het examen, rijdt. Dit hangt natuurlijk wel af van het aantal lessen dat je nodig hebt en besluit te nemen. 

Klik hier voor meer informatie over de prijzen.

Klik hier om terug te gaan naar de vorige pagina